Eszter  elfoglalt anyuka. Felelősségteljes munkája egy részét online végzi. A munka mellett vezeti a  háztartást. Közben igyekszik rendszeresen kapcsolatot tartani szüleivel, férje szüleivel, barátaival, s néha kevés szabadidejében szeretne olvasni.

Eszter minden elfoglaltsága, leterheltsége mellett, legfontosabbnak azt tartja, hogy sok időt töltsön a gyermekével. Szeretné, ha a közös idő aktív lenne, érzelmileg sokat adna mindkettőjüknek, s támogatná gyermeke beszédindulását, beszédfejlődését. Most úgy érzi, hogy a beszéd terén előrébb szeretne lépni. Kétségei vannak, talán lemaradtak a kortásaktól?

Valahol olvasta:

“Szeretném, ha tudná a minket körülvevő világ megtanulása szórakoztató, ha együtt csináljuk. Szeretném ha érezné, apával, anyával egyútt töltött idő, ha együtt csinálunk dolgokat, közös emlékeket építünk. Ezeket az emlékeket csak a gyermekemmel közösen építhetem fel, csak a közösen eltöltött időben épülnek.”

Eszternek bizonyára sokat segítene, sok időt megtakarítana, ha kapna minden napra egy-egy egyszerű tevékenység, játékötletet. Ha láthatna hasonló korú gyermekeket, ha egy közösség támogatását is érezné, ha nyitott lenne számára egy tudástár, ahol a beszédelsajátítás menetéről tanulhatna, s nem mellesleg tapasztalt szakemberek tanácsaira is számíthatna.

A közös élményszerzésen alapuló tevékenységgel két legyet üt egy csapásra. Időt takarít meg, mégis intenzív, közös élményszerzésre alakalmat adó időt tölt gyermekével.

Mit ad még Eszternek a Hömbölde Beszédindító klub-tagság?

  • minden élethelyzethez lesz egy ötlete
  • vidám együtt töltött időt gyermekével
  • több énidőt
  • magabiztosságot érez, miközben gyermekével tevékenykedik, tudja, hogy ő a legjobb beszédfejlesztője gyermekének
  • nem stresszel azon, hogy még egy fejlesztésre elvigye gyermekét
  • a családtagok is észreveszik, hogy mennyi minden változott a gyermekével való kapcsolatban
  • érzi, hogy sokat tudott tenni gyermeke beszédindulása, beszédfejlődése érdekében
  • Ha még többet szeretnél tudni a klubról, hogy jó-e ez nektek, itt olvashatsz róla: https://nembeszel.hu/fiokom/beszedindito-klub/

Figyeld honlapunkat, mert a belépés csak a honlapon megjelenő időpontban lehetséges.

 

Kategória: Blog